Web Analytics

Sončna očala

Najverjetneje ste na spletnih straneh pričakovali predstavitev zadnjih modelov sončnih očal s cenami. Zadnja leta se kolekcije sončnih očal dopolnjujejo večkrat letno, zato so predstavitve modelov in cen na spletnih straneh vse bolj redke. Skoraj nemogoče je namreč prikazati realno sliko ponudbe v optikah, prav tako pa so praktično preko celega leta na voljo različni popusti in razprodaje modelov iz prejšnjih kolekcij.

Sončna očala lahko uporabljamo kot modni dodatek, kateri poudari našo osebnost in stil, primarno pa kot zaščito pred močno svetlobo, bleščanjem in škodljivimi UV žarki.

Zaradi velike priljubljenosti in kvalitete so sončna očala Ray-Ban v Sloveniji in svetu najbolje prodajana in priljubljena znamka. Na trgu je zato žal mnogo ponaredkov, originalna sončna očala Ray-Ban pa so na voljo le v pooblaščenih boljših očesnih optikah.

S polariziranimi sončnimi očali lahko v sončnem in oblačnem vremenu vozite bolj varno, kvaliteta sončnih očal za šport pa vam lahko občutno izboljša uživanje v aktivnostih na prostem.

Kam po sončna očala?

Polarizirana sončna očala

Zakaj so sončna očala s polariziranimi stekli boljša zaščita za vaše oči?

Sončni žarki, ki se odbijajo od vetrobranskega stekla, vodne površine, mokrega asfalta ali snega, povzročajo skozi odbito svetlobo še dodatno bleščanje. Naše dojemanje oblik, barv in kontrasta se zato spremeni, vidljivost pa posledično bistveno poslabša. Polarizirana stekla sončnih očal odbito in motečo svetlobo močno zmanjšajo, ali celo v celoti zaustavijo. S tem dobimo sliko brez motečih odsevov za večji užitek v športu, hkrati smo tudi bolj varni v prometu.

»Polarizirana sončna očala so nujna oprema za šoferje; v rjavi barvi koristijo celo v megli ali dežju. Zelo koristna so na snegu ali ob morju, ker zmanjšajo od vode ali snega odbito moteče bleščanje. Izredna pomoč pa so polarizirana sončna očala vsem ribičem, saj z njimi veliko bolje vidijo ribe, ki so tik pod vodno gladino. Ta pomoč je celo tolikšna, da so polarizirana sončna očala v Skandinaviji ob ribolovu zakonsko prepovedana.«

7 manj poznanih pasti pred nakupom sončnih očal

Pred nakupom sončnih očal lahko naredimo več napak. Preverite 7 koristnih nasvetov.

Kam po sončna očala?

Znamke sončnih očal

Menu