Web Analytics

Pregled vida

Pregled vida pri optiku ali okulistu očesni zdravniki priporočajo vsaj enkrat letno, tudi če se vam zdi, da je z vašim vidom še vse v redu.

Brezplačen pregled vida je ob nakupu očal na voljo na vseh, na našem portalu navedenih lokacijah.

Redne kontrole vida so namreč zelo pomemben preventiven ukrep. Podobno kot redni preventivni obiski pri zobozdravniku ali celo sistematski zdravstveni pregledi. Ne glede na starost ali zdravstveno stanje. S temeljitim pregledom vida bo okulist ali optometrist poleg morebitne dioptrije preveril tudi zdravstveno stanje vaših oči. Okulistični pregled je lahko koristen tudi za odkrivanje drugih kroničnih bolezni kot npr. sladkorna bolezen ali visok krvni tlak.

Pregled vida za otroke je lahko ključnega pomena za zagotavljanje zdravega in normalnega razvoja. Sploh pri otrocih je doma dosti težje ugotoviti težave z vidom. Otroci pogosto niti ne vedo, kaj je normalen vid in se zato ne pritožujejo. Največkrat se težava z očmi pokaže kot težava z opravljanjem šolskih nalog ali sodelovanja v učnem procesu.

Pri starejših osebah je del pregleda vida tudi redno spremljanje dioptrije in ugotavljanje zgodnjih znakov očesnih bolezni.

Pred odločitvijo za pregled vida

Nekaj koristnih smernic preden se odpravite na okulistični pregled.

Menu