Web Analytics

Korekcijska očala

Najverjetneje ste na spletnih straneh očesnih optikov pričakovali predstavitev zadnjih modelov korekcijskih očal s cenami. Zadnja leta se kolekcije korekcijskih očal dopolnjujejo večkrat letno, zato so predstavitve modelov in cen na spletnih straneh vse bolj redke. Skoraj nemogoče je namreč prikazati realno sliko ponudbe v optikah, prav tako pa so praktično preko celega leta na voljo različni popusti na korekcijska očala.

Funkcija korekcijskih očal ni samo izboljšana ostrina vida, temveč manjše ali celo odpravljeno moteče bleščanje (npr. pri delu z računalnikom ali drugimi zasloni, v prometu ob dežju in megli, ob umetni ali močni svetlobi ob morju ali na snegu), zmanjšajo glavobol in tudi pomagajo odpraviti ali zmanjšati škiljenje.

Kam po korekcijska očala?

8 najpogostejših napak pred nakupom korekcijskih očal

Pomembni nasveti v izogib morebitnim napakam pred nakupu korekcijskih očal. Preden obiščete optika, vsekakor preverite teh 8 nasvetov.

Koristno pred izbiro korekcijskega okvirja

Izbiranje pravega korekcijskega okvirja je lahko ena bolj zanimivih, a hkrati tudi odgovornih nalog, saj bomo korekcijska očala uporabljali več let in najverjetneje vsak dan po več ur. Pri izbiri je pomembno, da poleg oblike obraza upoštevamo tudi barvo oči, kože in las. Ne smemo pa pozabiti tudi trenutne ali bodoče frizure, načina in glavnih barv oblačenja, morebitnega makeup-a in okoliščin, v katerih se bomo znašli s korekcijskimi očali.

Poleg estetskega dejavnika je najbolj pomemben kriterij ob izbiranju korekcijskih očal udobno prileganje okvirja. Uporabnik pa se mora tudi po več urah uporabe z očali dobro počutiti.

Progresivna očala

Progresivna ali kombinirana očala združujejo več dioptrij v enem dioptrijskem steklu, zato jih lahko uporabljamo za branje in gledanje na daljavo, pa tudi za uporabo na sredinski razdalji, npr. v pisarni, ob računalniku, v delavnici ali kuhinji.

Progresivna očala so vrhunski tehnološki produkt, kateri brez vidnih prehodov na steklih združuje troja očala v enih. Izredno pomemben je izbor kvalitetnih progresivnih stekel z udobno razporeditvijo vidnih polj in kakovostnimi nanosi proti bleščanju, mehanskim poškodbam in umazaniji.

V vseh boljših očesnih optikah je na voljo več izvedb zadnje generacije progresivnih stekel za različne dioptrije in namene. Očesni optiki vam bodo svetovali in vse razložili, zato svetujemo, da si morebitna vprašanja pripravite že vnaprej. Nekatera progresivna stekla imajo večji poudarek na pisarniškem in bližinskem delu (obstajajo celo posebna t.i. office stekla), druga so usmerjena bolj v dejavnosti na prostem, a še vseeno tudi za branje. Vsa dioptrijska stekla imajo tudi opcijo dodatne stalne ali avtomatske zatemnitve (foto ali Transition oznaka), UV zaščite in nanosov za lažje čiščenje in manjši oprijem prahu in umazanije.

Korekcijska očala

Korekcijska očala kot pripomoček za boljši vid tudi zmanjšajo bleščanje, izboljšajo ostrino slike in zaščito oči. Namenjena so osebam z oslabljenim vidom, kjer se s prostim očesom ne vidi jasne in čiste slike. Lahko pa očala tudi ob brezhibnem vidu brez dioptrije pomagajo za zmanjšanje bleščanja in glavobola v določenih situacijah.

Korekcijska očala predpiše okulist ali optometrist, ki najprej s pregledom vida določi dioptrijo. Očesni optik pa tako predpisana očala izdela.

Korekcijska očala že veliko let ne služijo več samo kot optični pripomoček, ampak tudi kot modni dodatek, ki poudari osebnost lastnika. Zato je pravilen izbor pomemben tudi estetski izgled in posledično večje zadovoljstvo ob uporabi.

Potrebujete korekcijska očala, pa ne veste, kakšna so najbolj ustrezna za vas?

Korekcijska očala si v očesnih optikah lahko brez obveznosti in v miru ogledate ali preizkušate sami. Vsekakor pa so z nasvetom in razlago vedno na voljo strokovno usposobljeni očesni optiki. Če se težko odločite sami, priporočamo, da z vami pride v pomoč z mnenjem kak znanec. S pametnim telefonom posnet selfie ni najbolj priporočljiva pot do pravega mnenja, ker tako posnete fotografije pogosto precej odstopajo od dejanskega izgleda (širokokotni objektiv deformira oblike, različni svetlobni pogoji pa spremenijo barve). Ker boste očala nosili več let, je odločanje preko poslanih fotografij lahko dokaj tvegano in se ne priporoča. Vzemite si čas in naj vas druga oseba vidi v živo. Na ogled pridite v najljubši garderobi.

Kam po korekcijska očala?

Znamke korekcijskih očal